Eline

Hoi, Ik ben Eline!

Ik ben Eline Vanlerberghe, afgestuurd als diëtiste in 2007 aan het toenmalige KHBO te Brugge.

Later heb ik mij bijgeschoold tot diabeteseducator en oncologisch diëtiste. Ik heb een mastertraining opleiding gevolgd tot bodiposi diëtiste (intuïtief eten) alsook de verdiepende opleiding bij Healthy Habits Celien (intuïtief eten). Ook nu investeer ik nog héél wat tijd in het mij verdiepen in mijn specialisaties. Ik specialiseer mij vooral in intuïtief eten, diabetes, oncologie en kookworkshops.

Na mijn studies kon ik meteen aan de slag in het AZ-Delta ziekenhuis Roeselare – Menen, waar ik tot op de dag van vandaag nog steeds met véél plezier werk.

Mijn grootste passie is koken. Je vindt me dan ook vaak terug in de keuken, waar ik volop experimenteer en nieuwe receptjes samenstel.

“Zie het als een avontuur, met kleine en grote hindernissen, waar ik je als gids probeer doorheen te helpen. Samen gaan we ervoor!”

Waarom kies ik ervoor om volgens de principes van het intuïtief eten te werken?

Mijn missie en visie

Uit ervaring weet ik dat vermageringsdiëten op lange termijn niet werken. Mensen kwamen langs, kregen een strikt dagschema en een heleboel “dieetregels”. Ze vielen daar effectief kilo’s mee af, waren tevreden (daarom niet gelukkiger, want ze moesten er véél voor laten), het dieet “werkte”. Een jaar later kwamen deze mensen terug met hetzelfde startgewicht (zoals vorige keer) of méér met de vraag naar -terug- een dieet, want het werkte…

Het werkt NIET. Als je de kilo’s steeds terug bijkomt, werkt het dieet NIET. En dat is niet jouw schuld, maar wel de schuld van het dieet, want het is simpelweg niet vol te houden!

Het enige wat je ermee zal bereiken is een vertraagde stofwisseling, een verstoorde relatie met voeding en een hoger en hoger gewicht. Je zal je constant gefaald voelen want je kan het niet volhouden (terwijl het gewoon niet vol te houden is!), je krijgt eetbuien en schuldgevoelens loeren steeds om de hoek als je iets “slecht” eet. Gevolg: je ligt in de knoop met jezelf, je voelt je slecht en weet niet meer wat je nu moet doen voor goed.

Het is wetenschappelijk bewezen dat het intuïtief eten op lange termijn héél wat voordelen heeft.

Intuïtief eten helpt je naar jouw setpoint gewicht, met focus op gezond eetgedrag en niet op de weegschaal. Er zijn geen restricties, alle voeding wordt neutraal besproken. Er wordt vooral gewerkt rond jouw “denkproces”. Daardoor krijg je méér zelfvertrouwen en kan je terug genieten van lekker eten (zonder schuldgevoel!).

Daarom heb ik er dus voor gekozen om volgens de principes van het intuïtief eten te werken. 😊

Ik gebruik geen dagschema’s, brochures of weegschaal. Ik leer jou terug vertrouwen op je eigen lichaamssignalen en help je bouwen aan een goede relatie met alle eten en met jouw lichaam!

Mijn missie is om zovéél mogelijk mensen op weg te helpen naar een gezond leven vol zelfvertrouwen, zonder focus op gewicht.