Recepten

100% gebalanceerde gerechten door Eline

Heerlijke en eenvoudige gerechten

Gebakken havermout met aardbeien en witte chocolade

Verwarm de oven voor op 180 graden. Neem 100 ml melk (gelijk welke, ik gebruikte de vanille van Joyvalle, mijn favoriet voor het moment). Voeg 50 g havermout, snuf…

Zalige nachoschotel

Stoof fijngesneden ui en look aan in olijfolie. Voeg, in stukjes gesneden paprika toe. Kruid met peper, zout en paprikapoeder en laat eventjes verder stoven. Voeg tomatenstukjes uit blik…

Croque Italienne

Beleg een sneetje (volkoren) brood met (light) mozzarella. Kruid met peper, zout en Italiaanse kruiden. Beleg met verse of gedroogde basilicum, sneetjes serranoham en tomaat (kerstomaten of gewone of…

Cappellini met ratatouille en burrata

Verwarm een ratatouille mix uit de diepvries voor 15 minuutjes, niet nodig te ontdooien. Ik gebruikte de bio ratatouille van Colruyt (niet omdat het bio is, wel omdat het…

Puddingtaart met speculoos

Verwarm de oven op 180 graden. Leg enkele laagjes filodeeg op elkaar met telkens een laagje gesmolten vetstof ertussen ( gaat goed met borsteltje). Zet 10 à 15 minuutjes…

Sinterklaaskoeken

Maak 500 ml melk lauw. Maak 100 g gist los in een beetje van de melk en voeg 1 eetlepel suiker toe. Zet dit even op een warme plaats.…

Homemade granola

Verwarm de oven voor op 170 graden. Klop een eiwit op met een eetlepel zusto. Meng er ongeveer 100 g havermout onder + alles van noten/zaden/pitten dat je zelf…

Wentelteefjes

Meng in een diep bord melk met een ei en een snuif kaneel.Smelt (vloeibare) vetstof in een koekenpan en laat warm worden. Wentel de (volkoren) boterhammen in het melkmengsel en bak mooi bruin aan beide kanten. Lekker met zusto…

Gebakken havermout met framboosjes

Een lekker, snel en voedzaam ontbijt! Plet een banaan in een ovenbestendig schaaltje, meng met een 4-tal lepels havermout en wat diepvriesframbozen. Plaats ongeveer 20 minuutjes in de oven op 180 graden.