Komkommerbootje: snij snoepkomkommers in 2 helften en haal de zaadjes eruit. Dep ze droog met een keukenpapiertje. Mix zalm uit (klein) blik met +- 2 grote eetlepels verse kaas (bv. Philadelphia) en wat ketchup, citroensap, peper en zout naar smaak. Vul de komkommers op met de zalmmousse.

Gevuld ei: kook de eieren in +- 10 minuten hard, laat afkoelen, snij in 2, haal het eigeel er uit. Hou een ei apart voor de vulling. Plet het aparte ui en meng met (light) mayo, peper en zout + evt tonijn uit blik. Vul de eitjes daarmee op en garneer met stukje kerstomaat.

Guacamole: avocado pletten (evt uit diepvries) + teentje look erbij persen (of lookpoeder) + limoen- of citroensap, peper en zout naar eigen smaak + stukjes (kers)tomaat met – in stukjes gebroken- (volkoren wasa) crackers.

Geroosterde kikkererwten: meng kikkererwten uit blik (laten uitlekken) met een eetlepel olijfolie, zout, gewoon- en gerookt paprikapoeder. Verspreid op bakpapier op een bakplaat en plaats ongeveer 30 à 45 minuten in de oven op 180 graden.

En daarbij staan nog natuurnoten en (volkoren) toastjes met paté en uienconfituur.