Snij pastinaak en aardappelen in stukken, zet onder water en laat ongeveer 20 à 30 minuutjes koken, tot alles mooi zacht is. Leg er op het laatst een ei bij en laat 5 à 6 minuten meekoken, spoel daarna onder koud water. Snij de pompoen in blokjes, stoof aan in wat olijfolie (ongeveer 10 minuutjes) en kruid met peper, zout & paprikapoeder. Stamp nu de aardappelen en pastinaak en voeg een scheutje melk toe, kruid af naar smaak (lekker met nootmuskaat). Werk af met bladpeterselie. Op het ei heb ik nog een klein beetje grof zeezout gestrooid.
You May Also Like
Kook zoete aardappel met wortel + bouillonblokje (dubbel zoveel wortelen dan zoete aardappel), laat koken tot ze bijna zacht zijn en voeg dan wat (diepvries)erwtjes toe, laat nog even…
Stoof sjalotje en look(poeder), voeg blokjes zoete aardappel, stukjes fijne bonen en roosjes bloemkool toe, voeg wat water toe en leg het deksel op de pan voor +- 15…
Stoof een ui en look in olijfolie en voeg, in stukjes gesneden, paprika, courgette en aubergine toe. Laat eventueel wat rode pesto meestoven en kruid goed af met peper,…